Min livsstil og mit madmønster har gjort mig til hvad jeg er i dag, jeg er overvægtig men på rette kurs for at blive normal vægtig eller i hvert fald tålelig normal vægtig. jeg er begyndt at tænke på hvad det er jeg spiser men vælger ikke at kalde det en kur for det er ikke det der skal til det handler om at ændre livsstilen og have overvejelser over det du indtager, jeg personligt er ikke stoppet om med at spise slik ej heller at bruge fløde i min mad, men slet ikke i samme omfang som før tidligere kunne et måltid sagtens indeholde ½ fløde samt en masse smør samt rigelige mængder ris eller pasta og kartofler.
Nedenstående opskrifter er fra den gamle livsstil, der vil dog komme nogle nye opskrifter hovedsagligt retter som er gode for kroppen og mad man kan spise med god samvittighed.
Retten blev til da jeg boede i Svendborg og det var med drengene fra toppen, et hyggeligt måltid, men voldsomt fedende ;)
1 fed Hvidløg
2 Pak. Bacon
1 Løg
1 bakke Champignoner (Aldi har de billigste) fin kvalitet
1 glas Cocktailpølser (Aldi havde de bedste, nu er de udgået 8( )
1 spsk. Paprika
½ tsk. Timian
2 ds. Hakket Flået tomater
½ l. Fløde Cheasy 13 %
Salt/Peber
Ligeledes en ret fra Svendborg med drengen fra toppen;)
1 pk. Frisk Pasta
1 pk. frossen spinat
1 pk. Bacon
½ løg
1 tsk. Timian
1 fed hvidløg
salt/peber
Svits bacon og løg, tilsæt timian og hvidløg, salt og peber, put spinaten i og lad den stå under låg i ½ times tid, ved svag varme. Kog pastaen klar til servering.
Spises med feta ost og cremé fraiche begge kolde!
Olie, Hvidløg,
Kylling (lørdagskylling) brunes ben nedad, Peber, Timian , Citronskal, Låg på lortet, Lad det simre, Kylling Op, Rødvins eddike i, Løg i, Rå kartoffel stykker, Kylling i Sprød side opad, Fløde, Hønse bouillon, Hakket rå tomat & agurk, Kylling Op, Agurk og tomat i.
Doser efter smag!
PALEO
Stenalder mad, betyder det oprindelige mad,
Nunc elit augue iaculis eu lobortis non egestas
Sit amet nunc cras in risus nulla ut egestas
Quam raesent quis rutrum ipsum tempus
Fringilla orci ut facilisis vivamus convallis
Sapien non eros blandit molestie etiam velit
Nulla consequat id dapibus sit amet
Oksekød, Hvidløg, Champignoner, Blad selleri, Gulerødder, Flået tomat, Grundsauce fra Karoline, Kommen/sennepsfrø/fennikel frø
Salt/peber, Chili, Karry, Muskat, Lasagne plader, Ost til gratinering
Doser efter smag!
100 g. Bacon
280 g. Kylling filet
250 g. Champinonger
400 g. frossent Spinat
½ l. Fløde low fat
Lidt reven muskat nød
Frisk spagetti koges tilberedes, husk at lade være med at putte olie vandet, da det skaber en hinde omkring spagettien, som gør at saltet ikke trækker ind.
Grøn karrysuppe
600 g. kyllingefillet i små tern
4 dåser kokosmælk
19 kafirlime-blade
4 grene basilikum (hakkes fint)
20 spsk. fiske-sauce
10 spsk olivenolie
3 - 4 spsk sukker
8 - 12 tsk grøn karry
4 - 6 dl ris
Svits kylling og bland resten i suppen. Lad den stå og simre imens du laver ris og smager suppen til!
500 gr. kylling inderfilet
1 løg
3 spsk. ingefær frisk reven
3 fed hvidløg
Lidt bredbladet persille
tilsæt lidt ekstra jomfru olivenolie
Spises med ris og en gulerodsret. denne opskrift kommer snart
Frisk spagetti koges tilberedes, husk at lade være med at putte olie vandet, da det skaber en hinde omkring spagettien, som gør at saltet ikke trækker ind.
3 fed Hvidløg
2 Løg
500 gr. hakket oksekød
1 Tsk. salt
1 Tsk. peber
250 gr. champignoner (fint hakkes)
3 Gulerødder (fint hakkes)
½ Tsk. basilikum
½ Tsk. Timian
1 sjat rødvins eddike
2 ds. Hakket Flået tomater
1 Bundt bredbladet persille (groft hakket)
tilsæt lidt ekstra jomfru olivenolie
1 rødkålshoved
30 g smør
ca. 2 spsk rødvinseddike
1 dl ribsgelé
salt og peber
Akacie honning
Snit rødkålen i tynde strimler. Husk: Stokken skal ikke bruges. Smelt smørret i en gryde, og vend kålen i. Når den falder lidt sammen, tilsættes eddike, gelé, salt og peber. Damp under låg, til den er tilpas mør, ca. 1/2 time. Smag til med honning.
I stedet for smør kan der bruges fedt fra anden eller kalkunen, dette giver en noget bedre smag.
Tilbehør til and, kalkun eller flæskesteg.
Copyright © All Rights Reserved